Haber

Özgür Özel: “Bugün neden çadır yok derseniz 2018’den beri Soylu’ya bağlı olan Afad’ın gevşekliğinden. İki buçuk yıl, Kızılay’dan bile bir çadır…

CHP Küme Başkan Yardımcısı Özgür Özel, “En çok talep hala çadır… Bugün neden çadır yok derseniz 2018’den beri Süleyman Soylu’ya bağlı bir kurum olarak çalışan AFAD’ın gevşekliğindendir.” 2 buçuk yıl Kızılaydan Çadır bile almamışlar son raporlarında 100 binden az çadırları var 100 bin çadırla bu felakete yakalandılar haberi yok 110 bin çadırla dedi.

CHP Küme Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

2014 Yerel Seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde kentsel dönüşüm konusunda çalıştığını dile getiren Özel, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın anısına, “Kentte sorun ve tartışma nedir? soru kentsel dönüşüm ayıptır demek bizim işimiz Dikmen Vadisi, Portakal Çiçeği Vadisi… Murat Karayalçın… Murat Karayalçın ben belediye başkan adayı iken kentsel dönüşümle ilgili çalışıyordu, ben nasıl yapacağım dedi, ‘Dikmen Vadisi’ne git, Portakal Çiçeği Vadisi, Özgür’ dedi canım, ‘ne yapacağım’ dedim, ‘Kapıyı çalacaksın, nasıl dönüştürdüler’ diyeceksin. dönüşüm?’

Özel, CHP’nin gerek Genel Seçim ve Yerel Seçimlerde gerekse CHP’nin Parti Programı’nda kentsel dönüşüme bakış açısını aktardı. BEN

Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu dünyanın en büyük depremlerinden biri” dedi, “Dünya derken tam bir cehalet. Akarsularımızın, yaylalarımızın, dağlarımızın içinde bulunduğu depremlerdir. ve ovalar oluşuyor, bu dünyanın depremleri. Dünyanın en büyük depremi” dedi. “Marmara Denizi, dünyanın içinden geçtiği bir sarsıntının ürünüdür. Canlı yayında yapılabilecek bu kadar cahillik ve yürekliliği sadece Süleyman Soylu’da birleştirebilirsiniz” dedi.

Konuşmasından satır başları şöyle:

“TELE1 ÇALIŞANLARINA, GAZETECİLERİNE VE YÖNETİCİLERİNE DAYANIŞMA DUYGULARIMIZI YENİDEN İFADE EDERİM: Bugün sesimizi duyurmak isteyen bir kanalın ekranı siyah. TELE1 kanalı bugün RTÜK’ün verdiği 3 günlük kapatma cezası nedeniyle sesimizi duyuramıyor. Bunu AKP’nin kendisini desteklemeyen medyayı susturmak için her yolu kullandığının ve bu intikamcı tavrını böyle zamanlarda bile nasıl sürdürdüğünün bir göstergesi olarak görüyoruz. TELE1 çalışanları, gazetecileri ve yöneticileriyle dayanışma duygularımızı bir kez daha ifade ediyorum.

GENEL BAŞKANIMIZ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇADIRINA GİRDİ: Genel Başkanımız dün diğer belediye başkanımız, parti başkanlarımız ve milletvekillerimizle birlikte deprem bölgesindeydi. Birçok hizmet veren belediyemizin uyum merkezlerini, hizmet alanlarını ve çadır kentlerini ziyaret etti. Vatandaşların dertlerini dinledi, belediyelerden bilgi aldı. Biz ayrılmayınca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çadırına girdi. Orada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin liderini, yöneticilerini ve çalışanlarını takdir etti. Onlara teşekkür etti. Gerçekten de bu. Bunu ilk günden beri sahada görüyoruz.

ÜLKE CUMHURBAŞKANI BUNU YAPMAYACAKTIR: Samandağ’a gittiğimizde Uşak Belediyesi’ni gördük hatta belediye çalışanları ile görüştük. Ayrıca bize sıcak yemek ikram ettiler. Yaptıklarını anlattılar. Kimseye hakaret etmeyelim dedik. Ancak dönüşte Manisa’nın komşusu olan Uşak’a gitmeyi kabul ettik ve yaptıklarınızdan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Çakın Bey’e teşekkür etmek istedik. Ben de telefonla görüştüm Sayın Genelkurmay Başkanı Ali Bey ile de sahadaki gerekliliği görüştük. Ayrımcılık yapmamalı veya ayrımcılık yapmamalıyız. Sadece CHP’li belediyeler çalışmıyor. Tabii İstanbul, Ankara, İzmir… 11 büyükşehir belediyesinin gücünü görünce tabii ki CHP’li belediyeler öne çıkıyor, büyük bir uyum içindeler ama Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir şeyler yapıyorsa değerlidir. Genel Liderimizi tebrik etmek ve diğer belediyeleri ayırmadan yaklaşım sergilemek. Ülkenin Cumhurbaşkanı bunu yapmaz.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KEMAL BEY’İN TEBRİK VE TEŞEKKÜR ETTİĞİ TÜRKİYE’NİN YAKLAŞIMINA İHTİYACIMIZ VAR: 20 yıldır ülkenin başında olan Recep Tayyip Erdoğan, işine gelince 84 milyon diyor. Onları görmezden geliyor. Yaptıkları bir hizmet çok görünürse bazı kamu kurumları tarafından yapılıyor diyor. Ama belediyelerimizden, belediye başkanlarımızdan bahsetmiyor. Türkiye’de böyle bir yaklaşıma değil, dün Sayın Kemal’in (Kemal Kılıçdaroğlu) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik edip teşekkür ettiği bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Bunu tüm vatandaşlarımızın takdirine sunuyoruz.

SİYASİ FİNANSMANIN HAKKI YÖNETMEYEN BU YAKLAŞIMIN ÜLKEYİ EŞİT YÖNETMEYECEĞİ AÇIĞINDAN AÇIKTIR: Bu anlayış Türkiye’yi taşıyamaz. O yüzden bu anlayış tek adam, tek parti rejimidir. Valiler, il başkanı; Kaymakamı kaymakam olarak gören bu anlayıştan kurtulmadan ekonominin ve depremin yarattığı çöküntüden kolay kolay kurtulamayız. Kendi siyasi başarısı için reddeden, küçümseyen, hakkından taviz vermeyen bu anlayışın ülkeyi adil yönetemediği açıktır. Ülkedeki bunalım ve yıkımı, eğitimdeki yıkımı, beyin sarsıntısındaki yıkımı ortadan kaldırarak ülkeyi adaletle yönetecek, yıkılmaz bir Türkiye’yi inşa edecek bir anlayışa ihtiyaç var. Yaparsa seçmeni kendine çeker. En geç 18 Haziran’a kadar…

Borsada soyulanları, hatta depremzedeleri soyanları izlediler: Defter ve not açıp milleti tehdit etmeye kalktılar. Twitter’ı kapattılar ve enkaz altında kalanların imdat çığlıklarını durdurdular. Hatta borsadaki soygunu izleyip depremzedeleri soydular. Ormanlık alanları otel ve alışveriş merkezi haline getirdiler. Cengiz’e 3 milyar teşvik verdiler. Ancak bir gün önce AFAD’a 3 milyar bağış yapıyordu çünkü benim çok param vardı. Dün gece AFAD’a ne verdiyse ertesi gün teşvik olarak geri verdiler. Depremzedenin evlat edinme ile evlenebileceğine dair fetva verdiler. Mimarlık fakültesine ilahiyatçı bir dekan atadılar. Giriş haberini deprem çadırında yaptılar. Düzce Deprem Etki Analizi Raporunu dezenformasyon bültenine koyup kendi raporlarını yalanladılar.

ARTTAN HANÇER OHAL İLANIYORDU, BAŞKAN MECLİS BAŞKANINI ÇALIŞTIRMAZKEN: Bu noktada başka bir şey yapmaya çalışıyorlar. Ali Uzman Başarır (CHP Mersin Milletvekili) ve Lütfü Türkkan’ın (İYİ Parti Kocaeli Milletvekili) dokunulmazlıklarının kaldırılması için 1 Mart 2023’te mecliste savunma yapmasını söylüyorlar. Bu Meclis, ülke işgal altındayken çalıştı. Polatlı’dan top sesleri gelirken çalıştı. Pandemide kendi canını hiçe sayarak çalıştı. Bu süreçte deprem oldu, çalışmayalım dediler. Enkaz altında vekillerimiz var dediler. Milletvekillerimiz sahada olduklarını söylediler. Bizimki sahada. 3 haftadır bu Meclis’te uzlaşı olduğunu söylememize rağmen bu geçen haftaki taleple yetindi, resmen açılıp kapandı. Ama OHAL ilan edilince ve Cumhurbaşkanı Meclis’in yetkilerini alıp Meclis’i yönetmediğinde sırta bir hançer saplanıyor. yoksa aklına gelen bu mu? Savunma yapmayacağız, hükümsüzdür dedik. Bize ne, ama aklımıza gelen bu mu? Halk enkaz altında.

MİLLETVEKİLİ SALLAMANIN KALMASINI BEKLİYOR. VEKİLİN CEZASIZLIĞINI KALDIRMAKLA MEŞGUL: Ali Mahir Başarır, Hatay’da… Samandağ’da 14 gün, 12 gün şahit oldum; Kendi ilinde depremzedelerle iki üç gün geçirdi. Biz görevlendirdik. Orada çalışıyorlar. Enkaz altında hayat kurtarmaya çalışan milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmaya çalışıyor. Milletvekili enkazın kaldırılmasını bekliyor. Milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmakla meşgul. Bugünden yazıyor. Bekle kardeş. Gelme zamanı, kahretsin. Hala deprem öncesi o eski hesaplardalar. Nasıl ki 15 Temmuz gecesi biz sığınaktayken ‘Meclisimiz buradan daha güçlü çıkacak’ diyerek canımızı kurtardıktan sonra Meclis’i zayıflatan, yetkilerini elinden alan bir anayasa yaptıkları gibi. Aynı mantık.

KONUYA SİYASİ AT GÖZLÜĞÜYLE BAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A KARŞI 360 DERECE KRİZ YÖNETİMİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ: Bir yandan bizi görmemeye çalışan, soruna siyasi at gözlüğü ile bakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı 360 derece krizi yönetmeye çalışıyoruz. Herkesi ortak olarak görüyoruz. Herkesle bilgi paylaşıyoruz. Halkın bütün imkanlarını seferber etmeye çalışıyoruz. Belediyelerimizi tüm imkanlarımızla ve tüm uygun niyetlerimizle bölgenin ve insanların ihtiyaçlarına açmaya gayret ediyoruz. CHP olarak bunu yapmaya devam edeceğiz. Biri bizi görünmez yapsın ya da dokunulmazlığı kaldırmakla meşgul olsun Cengiz; Millet ister depremzedelere hayat kurtarsın diye para bağışlıyor, ister ertesi gün teşvik için verdiği parayı geri veriyor, ister can derdinde o kötülükleri yapıyor, biz liyakatimizi, dürüstlüğümüzü ve dürüstlüğümüzü terk etmeyeceğiz. bütünlük.

İSTANBUL SARSMASINDAN SONRA EN BÜYÜKÜNÜ İNŞA ETMEYİ ALLAH UNUTSUN. BUNU YAPMAYIN : Şentop diyor ki, ‘İlim, akıl…’ Şentop Bey’e bunu söylemeli. İyi diyorsun ama bunun olması için 43, 44 bin kişi mi ölmemiz, gerçekte 50, 60 bin kişi mi kaybetmemiz gerekiyordu? Binlerce insan uzuvlarını kaybetmek, kolsuz ve bacaksız mı kalmak zorunda kaldı? ‘Araştırma Kurulu kuralım’ diyorsunuz. Biliyorsunuz muhalefet bunu hep istiyor, iktidar hep reddediyor. Ersin, Gaziantep’te ağabeyimin karnına 10 kez bıçak saplayınca, 11’inde reddedilen sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önleme kurulu kuruldu. Üçüncü kez deprem komisyonu kuruldu. Sonuncusunun raporunu 5 Ekim 2021’de Genel Kurul’da görüştük. Bu tür tuğla benzeri raporlar bu Meclis tarafından çıkarılıyor, konuşuluyor ve tüm kamu kurumlarına gönderiliyor. Sorun şu ki bilim adamları, uzmanlar ve muhalefet bu kurullara katkı sağlıyor, yapılması gerekeni yazıyor ama yürütme gereğini yapmıyor. Şimdi bir tane daha yapalım… Allah korusun, İstanbul depreminden sonra en büyüğünü yapacaksın. Bunu yapma. Dinle gününde söylenenleri Şentop Bey.

DOĞU ANADOLU FAY HAREKETLERİ OLDUĞUNDA BUNLAR KALMAZ DEDİK. BU KOMİTEDE SIRASI BEKLENİYOR: 2020 yılında bir fay kanunu verip 18 il sayıyoruz ve faylar üzerine kurulmuş 80 ilçe var diyoruz mesela bunlardan biri Gaziantep’te İslahiye ve Nurdağı. Doğu Anadolu Fayı hareket edince yaşayamazlar dedik. Bu komite sırasını bekliyor. Sayın Şentop… Bir gün Müzeyyen Şevkin (CHP Adana Milletvekili) ‘Sayın Cumhurbaşkanı bizim komisyonda bekleyen kanunun kapağını açmıyorlar, aramıyorlar’ dedi. Tüzük 37’ye göre fay kanununu gündeme getirebilirim’ dedi. getirelim dedim. Bu Müzeyyen Hanım’ın 37. Tüzüğüdür. Sonuç AKP, MHP oyu ile reddetti. Şimdi ‘CHP de öneride bulunsun…’ CHP daha ne yapsın? Ortada kendini parçalayacak mı? 80 ilçe 18 il sayıyor ve Doğu Anadolu Fayı harekete geçerse çalışmaz fay kanunu çıkaralım bu illerde fay üzerindeki yerleşimleri kenara taşıyalım diyor. Bunu da söylemiyor. Jeologlar söylüyor. AKP, MHP’nin kusurun üzerine oturması gerektiğini söylüyor. Ne yapacağız. ‘CHP’nin de yapıcı öneriler getirmesi gerekiyor.’

EŞLEŞECEK HİÇBİR DEVLET YOKTU. DAHA NE KADAR KAOS OLACAK: Süleyman Bey, ‘Türkiye uzun süredir bu hazırlıkları yapmasaydı büyük bir kaosla karşı karşıya kalacaktık.’ Süleyman Bey bundan sonra ne olacak? İlk üç gün devlet yok. Dün Elbistan’dan ihraç edilen arkadaşım bana ‘Vatandaş diyor ki ilk üç gün devlet yoktu, yavaş yavaş ortaya çıktı, şimdi var’ dedi. İlk üç gün devlet yok. Ne kurtaracaksanız ilk üç gün kurtaracaksınız sonra mucize diyoruz hiçbirimiz göz yaşlarımızı tutamıyoruz. Kaos olmasaydı 43 bin değil, tahminen 23 bin insanı kurtaracaktık. Karayollarında kaos vardı, şehrin girişinde, şehir içinde kaos vardı, enkaz başında kaos vardı, bir yerde operatör vardı, dozer yoktu, bir yerde dozer vardı ve operatör yoktu. Onlara denk bir devlet yoktu. Daha ne kaosu olacak?

BU CAHİLLİĞİ TEK BİR SÜLEYMAN SOYLU’DA BİRLEŞTİREBİLİRSİNİZ, CANLI YAYINDA O KADAR CESUR EDİLEBİLİR: Devam ediyor, ‘Asrın depremi dedik, yanlış dedik, dünyanın en büyük felaketi…’ Bu cehaletin boyutu, burada söylenecek başka bir şey yok. Bu depremin ardından tüm dünya ve Türkiye, Japonya’da ve tüm dünyada meydana gelen depremlerin nasıl hasarsız ve düşük hasarla yaşanır hale geldiğini konuşuyor. ‘Asır değil, yeryüzü…’ der, toprak deyince tam bir cehalettir. Akarsularımızın, yaylalarımızın, dağlarımızın, ovalarımızın meydana geldiği depremler bu yeryüzünün sarsıntılarıdır. Dünyanın en büyük depremi olduğunu söylüyor. Marmara Denizi, yeryüzünün içinden geçtiği bir depremin eseridir. Bu kadar cehalet ile bu işin yapılabileceği kalbi bir Süleyman Soylu’da birleştirebilirsiniz.

MÜSLÜMAN ÖLMEK KURALI VAR MI ağabey: Bugün Adıyaman’da bu kez ‘Halkımızı kaybettik ama biz Müslümanız.’ Müslüman ölecek diye bir kural var mı kardeşim? Adıyaman’ı Japonlara verin. Bir Japon ölmez. Adıyaman’da Müslümanların ölümü İslam yüzünden değil, seçtikleri yöneticilerin beceriksizliğindendir. Ya da böyle bir şey olabilir mi? Müslümanız, sabredeceğiz… Hayır, biz Müslümanız, Hristiyan ve Musevi olarak yaşama hakkımız var, ilme değer veren gerçek bir yönetici seçeceğiz, en uygun mimarı seçeceğiz, atayanı değil. mimarlık fakültesi dekanı bir ilahiyatçı, yetiştirdiği öğrenciler yıkılmaz binalar yapacak.

ÇOK ŞÜPHE: Çevre Bakanı büyük şüphe yarattı. Bunu düzeltebilmeniz için samimiyetle soruyorum. Bunun böyle olup olmadığını merak ediyorum. Çıktı, afet evlerinin sayısını verdi. ‘Kahta’ya 297, Birecik’e 534, Afşin’e 501 afet evi yapacağız…’ dedi. Rakamlara bakıyorsunuz ihtiyaca göre belirleniyor, düşünün 297, 531… Baktık, yapılan iller de var. depremden nispeten daha az etkilenir. Yıkılmayan iller de var. Ardından aynı bakanlığın TOKİ’nin Eylül ayında açıkladığı tarihin en büyük toplu konut projelerine ilişkin listelerine göz attık, karşılaştırdık. Eylül’de Kahta’da 300 sosyal konut dedi, dün 297 afet konutu yapacağını söyledi. Eylül’de Birecik’te 500 dedi, dün 534 afet evi yapacağım dedi. Afşin’de Eylül’de 500 sosyal konut dedi, dün 501 deprem konutu dedi. Bir fazla, üç eksik, 4 fazla ile bire bir liste. Şüphe şu ki TOKİ’nin yapacağı sosyal konutları eylül ayında afet konutuna biz bir an önce başladık diye mi çevirdiniz? Eğer öyleyse, insanlara bildirin. Değilse bakandan bir açıklama bekliyoruz; Kahta’da yapacağımız 300 sosyal konutun yanı sıra 297 afet konutu, Birecik’te 500 sosyal konuta ek 534 ve Afşin’de 500 sosyal konuta ek 501 afet konutu tamam. Ama çok şüpheli.

MUHTAR AK PARTİ PARTİDİR: Afet ve krizi yönetmek yerine algıyı yönetmek isteyenler kentsel dönüşüm tartışması ve laf kullanımı üzerinden muhalefeti ve CHP’yi suçlamayı tercih ettiler. Bu büyük bir kelime. Hatay’da biz yaptık, başvurular yapıldı, Danıştay iptal etti diyorlar. Başvuranlarda CHP zihniyeti vardı… Mahalle derneği mahalle muhtarı oldu. Muhtar Bey de AK Parti üyesiydi. Yani kentsel dönüşümü hem yerelde hem de Danıştay’da iptal eden Danıştay ekteki belgeleri kafanıza göre yapamıyor. Hangi kriterlere göre yaptın diyor. Vatandaş mağdur olacağım diyor evraklara bakamıyorum iptal ediyor. CHP’liler yaptıklarını söyledi. Mahalle Derneği. Sonra mahalleden bir çok kişi çıkıp dava açtı. Bunlardan biri de AK Parti muhtarıydı.

VATANDAŞLAR OLMADAN, HENGAME ÇIKIŞLAR OLMADAN KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMAZ’ DEDİ. KULAKIMDAKİ KÜPELER: Kentsel dönüşümde sorun ve tartışma nedir? Soru şu ki; Kentsel dönüşüm ayıptır demek bizim işimiz. Neden bizim işimiz? Dikmen Vadisi, Portakal Çiçeği Vadisi… Murat Karayalçın… Murat Karayalçın, ben belediye başkan adayıyken kentsel dönüşümle ilgili çalışıyordum, nasıl yapacağım dedim, ‘Dikmen Vadisi’ne git, Portakal Çiçeği Vadisi, özgürlüğüm’ dedi. . Ben ne yapacağım dedim. ‘Kapıyı çalacaksın, nasıl dönüştüler’ diyeceksin. Kentsel dönüşüm vatandaş memnun olmazsa olmaz, kargaşa olur’ dedi. Kulağımda bir küpe. Bu işi başlatan biziz ve en iyi yapan biziz. Ancak bizim bakış açımızı merak edenler seçim beyannamemizi ve partimizin programını veya 2018 Genel ve 2019 Yerel Seçimlerindeki beyannamelerimizi açıp okuyacaklar. Kentsel dönüşümün öyle güzel bir tanımını okuyacaksınız ki, rant merkezli değil, gelir elde etmek için büyük projelere yönelmiyor, bu projelere ayrılan kaynağı yapılacak dönüşüm ve güçlendirme projelerine ayırma yetkisi verecek. deprem riskini ortadan kaldırmak, halkımın karar alma süreçlerine tam katılımını sağlamak, yer değiştirmeyi en aza indirmek amacıyla hayata geçirilmiştir. Yerinde dönüşüme öncelik verecek, yerinden edilmenin kaçınılmaz olduğu durumlarda kayıpları telafi edecek finansal sistemleri geliştirecek, özellikle doğal afet riskinin yüksek olduğu yerlerde güçlendirme ve inşaat projelerine yer verecek bir kentsel dönüşüm diyoruz ve tarif ediyoruz. istanbulda.

TEKRAR GİT VE YAN ÜSTÜNE OTUR. BU ÖNCEDEN KENAR OLDU. BUNLAR HARİKA: Neye itiraz ediyoruz? Örneğin Fikirtepe’deki öngörüsüzlük, Okmeydanı’nda, Beykoz Tokatköy’de, Tozkoparan’da vatandaşa iyi söylememenin, rıza göstermemenin, iradesiz hareket etmenin yol açtığı kargaşa ve kaos. Murat Karayalçın’ın dediği gibi ‘Kapıyı çal, nasıl yaptığımı anla’. Rızası ile yaptım, hakkını gasp etmeden yaptım’ diyor. Mesela Sulukule’deki bu büyük tartışmanın neden çıktığını hiç merak ettiniz mi? İzledik, polis, polis… Adam mazot tuttu, kendimi yakarım, çocuğumu yakarım… Bu adam nasıl bu kadar kontrolden çıktı? Çatıya çıkıp kendimi atacağım diyor. Çünkü Sulukule’nin şehrin en uzak üç mahallesine gidip orada oturun diyorsunuz. Bu şehre geldiğinizde buranın berbat bir yerde olduğunu söylüyorsunuz. Bu berbat yerden çok çektin ama şimdi burası güzel bir yer olacak, kiranı ben alacağım, yine berbat bir yere gideceksin. Sulukule’nin itirazı budur, bütün mahalli idarelerle münakaşa ettiğiniz, mahalleliyi ikna edemediğiniz münakaşanın sebebi budur. Çünkü onların bir bakış açısı var, burası çok pahalıydı, burası işgalci, burada gecekondu var ya da eski mahalleden. Ucuza aldım. Gitmesine izin ver ve tekrar yan tarafa otur. Burası eskiden kenardı. Bunlar kenara layık. Büyük insanlar, parası olanlar burayı hak ediyor. Burada bir yuva verirsem, bu zavallı Roman 6 milyonluk evde ne yapıyor? Roman’ı hak etmiyor. Düne kadar şehir dışında yaşayanlar bu tür zenginliklerden yararlanabilecek mi? Serveti kim alıyorsa projeyi yapan müteahhit olsun. Zevki kim sürüyorsa, parayı basan zenginler sürsün. Buna itiraz ettik.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMADAN YAPILDIĞINDA ANALİZİ KOLAY: “O zaman sen olsaydın…” Biz yaptık. İstanbul Büyükşehir KİPTAŞ… 700 bin kişinin yaşadığı 192 bin bağımsız bölüm yenileniyor. Sorun ne? Problem şu; kentsel dönüşümde birileri için kaynak bulmanız gerekiyor. Kime? Müteahhidi de kurtaracaksın. KİPTAŞ’ta neden sorun yok? Çünkü maliyetine kentsel dönüşüm diye bir sloganı var. İnşaat maliyeti ne olursa olsun. Yüklenici yok. KIPTAŞ sizin için yapıyor. Bir TL de para kazandırmıyor. Nasıl formül? Kentsel dönüşümde müteahhitsiz hayat çok keyifli. CHP yaptı. Bir müteahhit varsa, onun için bir şeyler yaratmalısın. İki katını ödeyeceksiniz. Suzan Milletvekilimiz (CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin) beni bir enkaza götürdü, İskenderun’da yan taraftaki bakkal anlatıyor. Müteahhit beyefendinin iki katına ihtiyacı var. Birlikte İskenderun Belediyesi’ne gittiler ve onlardan da bir şeyler istediler. Veremedikleri için kentsel dönüşüme giremediler, pazarlık ettiler, enkaz altına girdiler. Anlıyor musunuz? Kentsel dönüşüm rantsız yapıldığında çözüm kolay. Onun için İBB’nin, CHP’nin, KİPTAŞ’ın başında nitelikli bürokratlar varsa, ben müteahhiti zengin etmeyen değil, vatandaşı sağlam yuva yapanın memuruysam çareyi ben bulurum.

AFAD ÖZEL HESAP, 2009’DAN BERİ 14 YILDIR BU RAPOR BİR KEZ YAYINLANMIŞTIR: AFAD, Kamu İhale Kanunu’ndan muaftır. AFAD, Kamu Mali Yönetimi Kanunundan muaftır. Sayıştay yüzeysel bir kontrol yapabilir. AFAD Sayıştayı ve özel denetçileri tarafından AFAD Özel Hesaplarına ilişkin rapor yayımlanacak. AFAD 2009 kanunu ile kurulmuştur. Kamu İhale Kanunu ve Kamu Mali Yönetimi Kanunu dışında Sayıştay da, denetçi de yüzeysel ama özel hesaplarını inceleyip raporlayacaklar. AFAD özel hesabı, 2009’dan bu yana 14 yıl geçti. Bu rapor bir kez yayınlandı. Bu nasıl çalışacak?

99 YILINDA YAPILAN DEPREM YARDIM HESAPLARININ HARCAMALARININ KAMU TARAFINDAN İZLENMESİ SAĞLANARAK UYGULAMADA ŞEFFAFLIK SAĞLANMIŞTIR: Geçenlerde Ankara Milletvekilimiz çıkıp buradan duyurdu; “Özellikle Başkan Yardımcısı’nın AFAD lideri olduğu dönemde Erdoğan’ın ikinci kontrolsüz hesap alanı, Erdoğan’ın ikinci örtülü ödeneği olarak kullanıldı” dedi. Çünkü AFAD’da kanun yok, gösteriş için kanun yapmışlar, bunun dışında yüzeysel bir denetim yok. Şimdi 115 milyar lira para geldi. Millet deprem için verdi, ‘AFAD’a koyduk, oradan da harcayacağız, hep böyle yapılıyor.’ Her zaman böyle yapılmaz. 576 Sayılı Kararname ile deprem için toplanan yerli ve yabancı yardımlar TC Ziraat Bankası nezdinde açılacak merkezi bir hesaba kaydedilecek ve krize uyum kurulu kararı ile öncelikle gıda, giyecek ve benzeri ihtiyaçlar için kullanılacak. , barınak, çadır ve depremzedelerin her türlü ihtiyaçları; Bakanlık ve maliye müfettişleri ile banka yeminli murakıplarının, Başbakan onayı ile oluşturulacak komisyon tarafından üçer aylık dönemler itibarıyla denetlenmesine ve para olup olmadığına bakılmaksızın raporların Resmi Gazete’de yayımlanmasına karar verildi. amacına uygun olarak kullanılır. Bu çerçevede 99 yılında deprem yardım hesaplarının harcamalarının kamuoyu tarafından takip edilebilmesi sağlanarak uygulamada şeffaflık sağlanmıştır.

BU GÜNLERDE TOPLANAN PARALAR HAKKINDA TESADÜFİ BİR ŞÜPHE VAR MI: 24 yıl önce bir koalisyon hükümeti, ‘Ziraat Bankası’na koyun, yeminli müfettişler üç ayda bir rapor verecek, oda Resmi Gazete’ye çıksın, herkes incelesin’ dedi. O günlerde toplanan paralarda şüphe var mı? AFAD’a koy, gerisini sorma. 115 milyar lira koydular oraya. Örnek olarak, AFAD bünyesinde beyin sarsıntısı yardımlarına ilişkin giderlerin muhalefet temsilcilerinin de içinde bulunabileceği bağımsız bir kurul tarafından yönetilmesi, beyin sarsıntısı hesaplarının Mahkeme tarafından düzenli ve düzenli olarak denetlenmesi önerimizi burada not ediyoruz. Hesapların veya bağımsız kontrol şirketlerinin Resmi Gazete’de yayımlanması ve bunların detaylı olarak paylaşılması gerektiği. Biz harcarız Onlar harcamaz ama 3 ay sonra biz harcarız. 3 ay sonra AFAD hesaplarını şeffaf, denetlenebilir ve izlenebilir hale getireceğiz.

KIZILAY 2,5 YILDIR ÇADIR ÜRETME FIRSATI BULDUĞUNDA KIZILAY’DAN ÇADIR ALMADI: Dün başkanımız gittiğinde en çok talep edilen talep yine çadırlardı. Şu anda tüm çadır üreticileri devlete çadır üretiyor, çünkü açığımız büyük. Daha büyük: AFAD’ın 27 Eylül 2019’da yaptığı açıklamaya göre çadır sayısı 100 bin bile değil. Kızılay yıllardır AFAD’ın çadırlarını üretiyor. AFAD yönetimi, Ağustos 2020’den Aralık 2022’ye kadar 2 buçuk yıl boyunca Kızılay’dan tek çadır almadı. 3 ay önce Kızılay’a ve özel bir şirkete; Kızılay için 60 bin, özel şirket için 60 bin çadır siparişi verdi. Özel şirket Albayraklar olarak bilinir. Bu çadırlar henüz teslim edilmedi. Kızılay 2 buçuk yıl çadır üretme imkanı bulurken, AFAD Kızılay’dan çadır almayarak mevcut durumla karşı karşıya kaldı. 4123 sayılı yürürlükteki Kanuna göre doğal afetlerde yiyecek, içecek, giyecek, çadır ve her türlü taşınır eşyanın Kızılay’a devredilmesi gerekirken bu yetki fiilen AFAD tarafından kullanılmaktadır. Bugün neden çadır yok derseniz, 2018’den beri Süleyman Soylu’ya bağlı bir kurum olarak çalışan AFAD’ın gevşekliğindendir. İki buçuk yıldır Kızılay’dan çadır bile almadılar. Son raporlarına göre 100.000’den az çadırları var. 100 bin çadırla bu felakete yakalandılar. Bilmiyordu, 110 bin çadırla. Dolayısıyla ‘Parası ile çadır alacağız’; CHP’li belediyeler “Çadır yok.” Çünkü AFAD’a dikiyorlar. Depremden sonra keşke önceden dikseydiniz. İki sipariş verildi, teslim edilmeden sarsıldık. 2 buçuk yıl oldu sipariş bile verilmedi. Nereden? Kızılay’dan almayalım. İhale açıyoruz; ondan alırız, bundan alırız.

KIDEM TAZMİNATI OLMADAN MADDENİN KALDIRILMASI TEKRAR İSTİSMAARA AÇIKTIR: 125 sayılı CBK ile beklenen kararname dün yayınlandı ama her maddesi eksik, her maddesi eksik. Meclis’te görüşüleceği zaman tekliflerimizi sunacağız ve şimdiden kanun teklifini hazırlıyoruz. Kısa çalışma ödeneği verilmeli mi? Evet. Kısa çalışma ödeneğinizi son 120 gün sigortalıysanız, geriye dönük sigortalıysanız 600 gün içinde öder. Depremden bir gün önce sigortalıysa kısa çalışma ödeneğini hak etti diyoruz. 3. maddede ‘133 liranın 3 bin 972 lirasını kısa çalışma ödeneği alamayanlara verelim.’ Bu olmaz diyoruz. 3 bin 900 liraya deprem bölgesinde işsiz kalan, dün sigortalı, şirketi batmış bir kişi, 4-5 boğaza 3 bin 900 lira ile nasıl destek verecek? İşten çıkarma yasağına yine bir istisna getirdiler. İstisna, ahlak ve iyi niyet kurallarıdır. Nasıl suistimal edildiğini biliyorsun. İstisnanın istismara dönüştüğü covid dönemi yeniden yaşanacak. Olay şu: ‘3 gün izinsiz işe gelmemek.’ Anne babasını almış olabilir, çocukları enkaz altında olabilir, bugünlerde kendisi olmayabilir. Yani kıdem tazminatını hak etmeden işten çıkarma unsuru yeniden suistimale açıktır. Dördüncü konu ise OHAL döneminde sendikaların başvuru sürelerinin ertelenmesi ve kötü niyetli patrona sendikadan ayrılma fırsatı yarattığı için sendikaların itiraz etmesi. Beşinci nokta, yakınlarının yardımlarından yararlanmaktır. Depremzede sigortalı iken öldü diyor, işçiysen 900 gün, esnafsan 1800 gün geriye dönük sigortası varsa veririm diyor. Bir günlüğüne de olsa verilsin diyoruz. Ecevit 99’da yaptı.

ECEVİT 3 GÜN SONRA SAHADA ÇIKIYORSUN, GEÇ OLDU DEDİN 6 SAAT SONRA SAHADA: O Ecevit’i eleştiriyorsun, 3 gün sonra sahaya çıkıyorsun. Geç çıktı dediğiniz Ecevit 6 saat sonra sahaya çıkıp deprem bölgesine koştu. 1800 gün istediğin esnafa dükkan açsa, evladına ölse deprem yardımı vermiş. ’99’da devlet yok’ diyenler, o devlet ile bu devlet arasındaki farkı, devletin 99 uygulamasından, bugün ‘devlet var’ diyenler, devletin hesap vermesinden görmelidir. gün.

TAYYİP BAY’A SORUN GÖZ ÖNÜNDEKİLERDEN HESAPLAMAK İÇİN: Dün Sayın Tayyip Erdoğan, ‘Can kaybında kastı veya ihmali olan varsa hukuk önünde hesap soracağız’ dedi. Gözünün önündekini hesaba çek Tayyip Bey. Kanun önünde olanı takip edeceğiz. Bazı müteahhitleri biliyoruz, belediye başkan yardımcısını biliyoruz, belediye meclis üyelerini tanıyoruz, yıkılan konutu kaçak müteahhitin yani kasıt ve ihmali olanın hesap vermesi gerektiğini biliyoruz. Hukuku gözünüzün önündekilere de sormak zorundasınız.”

Özel, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP İlçe Başkanı’nın evinin bahçesine çadır kurulmasıyla ilgili sorulara Özel, şu yanıtı verdi:

“Meseleler çok, acılar çok büyük. Ne yapalım, nasıl yapalım deyip bu utanmazlıkları deşifre etmeye çalışalım mı? AK Parti İlçe Başkanı’nın villasının bahçesine çadır kurmuş. kaya gibi sağlam bahçeye çadır kuruyor mahalleli korkuyor bir de çadırda kalmak istiyorlarsa artık AFAD’a yük olmasın böyle zenginler. Bahçeme çadır kurdum, zavallıyı oraya koydum.’ Ona da oda açın saray gibi o kadar çok konutunuz var oda açın ‘AFAD’dan çadır aldım bahçeme kurdurdum orda bir fakire bakarım’ demeyin. .’ Biz o zavallıya sahip çıkacağız.”

Kızılay Genelkurmay Başkanı’nın sosyal medya paylaşımlarının sorulması üzerine Özel, şöyle konuştu:

“KIZILAY LİDERİNİN ÖZEL MERKEZİ BURAK ÜNVER’E ‘BEBEK BALON’ YAZDI”

“Pek çok çocuğa mezarlık olmuş, çocuk haklarına duyarlı ve o çocuklar hayatta kalsa psikososyal destek verecek bir enkaz, ablaları ölen tüm çocuklara istinaden oraya balon koymuş. Kızıl Ordu Genelkurmay Başkanı Burak Ünver Hilal Önder, ‘Bebeklere Balon’ yazmış.Bu duyguyu anlayamayanların kriz mağdurlarının duygularını anlamalarını beklemesin.Onun yerine sıcak bir kap kurmalıydınız.Çadırları kurmalıydınız. .”

“İSTANBUL YAKASINA 3 KÖPRÜ, KANAL İSTANBUL’U VE KÖPRÜYÜ KURACAK”

Özel, depremle ilgili tahribat ve açılan soruşturmalarla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Soma’da sorun bu, Çorlu tren kazasında sorun bu, depremde sorun bu. Deprem olursa bu müteahhidin bağlı olduğu yetkiler zinciri aracılığıyla sorumluluğu ne olursa olsun sadece müteahhit tutuklanıyor. yetkili, bakanlık da yetkiyi yerel yönetimlerin eline alıp orada burada kanunlar çıkarıyor, yerleşim yerleri kuruyor, derse sorumlular hesap verecek.Süleyman Soylu ‘İstanbul’a hazırlanıyorduk’ diyor. Bir köprü, Kanal İstanbul yapacak ve oraya bir köprü yapılacak.O köprülerden ortadaki yerinden edilmiş İstanbul’a imdat ulaştırmaya çalışacak.Bölgede ada yaratacak Kanal İstanbul Projesi’ni düşünenler bile. Depremden en çok etkilenecek olan yargılanmalı.

Depremde yerel yönetici ise AK Parti’li, CHP’li, ampullü, altı oklu, UYGUN Partili, HDP’li olamaz. HDP’lileri kayyum atayarak bölgede bırakmadılar, DÜZGÜN Parti’nin o bölgede belediyesi yok o yüzden CHP ve AKP demem. Kim sorumluysa soruşturulmalı. Bu konularda kim cezayı hak ediyorsa cezalandırılmalı ve hesabı sorulmalıdır. Parti olarak bu konuda kendi iç denetimlerimizi de yürüterek bölgede Hatay’dan başlayarak diğer illerde Cumhuriyet Halk Partisi de kendi iç denetimini gerçekleştirecek ve tüm genel süreçleri ve işleyişi körü körüne takip edeceğiz. belediyenin veya belediyeyi yönetenlerin siyasi kimlikleri.

haber-demre.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaliteli, türbanlı Eyüp eskort kızlar
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler